Famicom

famicom

När jag och min bror var i Tokyo (2010) gick vi förbi några kaotiska men mysiga butiker fulla med tv-spel i alla former och färger. På hyllorna trängdes såväl kloner som original-konsoller från både 80- och 90-talen. Vad vore bättre souvenirer från Tokyo än lite TV-spel? Vi hittade en Famicom för några hundringar (vad vi inte insåg då var att den var moddad och klar för att använda med västerländska tv-apparater). Sen köpte vi så många Famicom-spelkasetter som ekonomin klarade. Däribland även några Super Famicom-spel. Eftersom vi inte hade någon strömadapter som passade dröjde det tills nu innan vi verkligen testade våra fynd. En tradera-auktion senare och vi är igång. Rockman 3 och Gradius är två av våra köp och de funkade perfekt. Gradius är lika omöjligt som vanligt. Topgun överraskade med musik på banorna och något annolunda sprites i själva spelet. Ett av spelen var något slags textbaserat RPG-spel, på japanska givetvis, men efter mycket om och men lyckades vi ändra språk till engelska. Det roliga med Famicom är att det är lätt att få tag på spel, relativt billigt dessutom.

Wikipedia om Famicom/NES

Tobias

Bloggande IT-bibliotekarie och linuxnörd. Brinner för frågor om fri programvara, personlig integritet på nätet och teknik som befriar snarare än stänger in.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar